Bij VANO Home Interiors bieden we een breede gamma van stoffen geweven uit natuurlijke vezels. Deze edele materialen worden bijzonder gewaardeerd om hun zachtheid, comfort en elegante uiterlijk.

Kiezen voor natuurlijke materialen betekent ook het waarderen en aanvaarden van bepaalde onregelmatigheden die de stof natuurlijk en mooi maken en tevens bijdragen tot de bescherming van de planeet.

ABACA, deze prachtige natuurlijke en ecologische vezel

Wij hechten belang aan deze ontwikkelingen en hebben daarom besloten om ons aanbod uit te breiden met producten van 100% natuurlijke vezels. De nieuwe SIGMA bijvoorbeeld wordt gemaakt op basis van ABACA-papiervezels. Deze stof is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, en biedt daarnaast nog vele andere voordelen zoals zachtheid, lichtheid, weerstand en vrijwel geen pluisvorming.

SIGMA, 58% linnen en 42% papier, maakt deel uit van ons XXL-stoffenassortiment. Met een breedte van 325 cm is het ideaal voor het bedekken van grote ramen en erkers.

Een milieuvriendelijk productieproces

Abaca, ook wel "Manilla hennep" genoemd, is afkomstig van een bananenboomsoort. Na de oogst worden de vezels uit de zenuwen van het blad gehaald, een oude Filippijnse vaardigheid die nu weer in de belangstelling staat.

De bomen staan verspreid in het wild en er vindt geen ontbossing plaats: de stam wordt gekapt en de plant groeit in twee of drie jaar weer aan. 80% van de Abaca productie wordt gebruikt voor papierpulp en 20% voor textiel.

Het gebruik van abaca sluit aan bij onze wens om met natuurlijke vezels te werken. Het unieke en uitzonderlijke karakter ervan komt ook tot uiting in de kleurvariaties die inherent zijn aan de seizoenen en de plaats waar de vezel wordt geoogst.

SIGMA is ons nieuwe product, geweven van Abaca (42%) en linnen (58%), dat we u uitnodigen om zo snel mogelijk te ontdekken!