Opties voor de confectie van gordijnen en stores op maat

Om decoratieredenen, omwille van de nood aan isolement of om een intieme sfeer te creëren hebben de meeste mensen de behoefte om de ramen van hun interieur aan te kleden. Dit verdient bijzondere aandacht omdat er heel wat verschillende confectieopties zijn. Profiteer van de keuze van alle mogelijkheden van onze online configurator om in enkele muisklikken een onmiddellijke voorstelling te krijgen van uw vensterbekleding op maat!

Ontdek HIER onze catalogus met onze confectie opties

Keuze van de stof

Wanneer u op zoek gaat naar de ideale stof voor uw confectie,zijn kleuren, motieven en gebruikte materialen enorm belangrijk. Ontdek onze collectie bemeubelingsstoffen en laat u voor uw gordijnen, voorhang en stores inspireren door onze decoratieve sferen. Vitrage, effen stof of motieven, gebruik de zoekfilters om de stof van uw keuze te selecteren. Onze collectie omvat een uitgebreid gamma stoffen op brede rol, speciaal bedoeld voor raambekledingen. Na de keuze van de stof, kunt u binnen onze configurator verschillende confectieopties uitproberen.

Welke confectieoptie verdient de voorkeur voor uw raambekleding?

Ook wanneer uw ramen atypische maten hebben of wanneer er onvoldoende ruimte is om een rail te plaatsen is het niet noodzakelijk zo dat u ze niet van een bekleding kunt voorzien. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn gordijnen niet de enige optie om uw ramen aan te kleden. Afhankelijk van de behoeften en uw persoonlijke stijl bestaan er alternatieven voor gordijnen die volledig op maat worden gemaakt.

VOUWGORDIJNEN

Een vouwgordijn is een stoffen paneel waarop aan de achterkant een touwtjessysteem is bevestigd dat toelaat om de store omhoog of omlaag te verschuiven. Het systeem is bevestigd aan een kettingmechanisme of aan een metalen lat en kan gemakkelijk worden gedemonteerd om te worden gewassen. We kunnen deze stores voor u maken vertrekkende van vitrage of met een al dan niet gevoerde stof. De voilage biedt je een bijzonder elegante manier om de lichtintensiteit van de zon in uw interieur te regelen of te verzachten. Ze worden alleen gebruikt op plaatsen waar een volledige verduistering niet wordt vereist maar. kunnen uitstekend met overgordijnen worden gecombineerd om te komen tot een klassieke, weelderige raambekleding.

Gordijnhoofden voor elke decoratiestijl

De gordijnkeuze stopt niet bij de kleur of het motief van uw stof. Er bestaan een hele reeks afwerkingsmogelijkheden. Een ervan is het gordijnhoofd: een decoratief element om uw raambekleding een bijzonder stijl te geven. Onze overgordijnen en vitrages zijn verkrijgbaar in verschillende gordijnhoofdafwerkingen, uit te kiezen voor het gewenste effect.

DE ENKELVOUDIGE PLOOI

De plooien worden op regelmatige afstanden vastgemaakt, afhankelijk van de gewenste of mogelijke diepte van 3 of 4 cm. Deze afwerking biedt een klassieke, sobere en tegelijk elegante stijl. De totale breedte van het gordijn moet ongeveer 1,8 keer de lengte van de gordijnstang zijn. De haakjes aan de achterkant van de plooi zorgen ervoor dat het gordijn aan de rail of de stang kan worden bevestigd. Er zijn twee soorten haakjes verkrijgbaar: synthetische Microflex-haakjes worden in de plooi genaaid en laten toe om de hoogte van het gordijn bij te stellen. metalen inschuifhaakjes worden omgekeerd in de plooinaad geschoven.

DE DUBBELE PLOOI

Wanneer gordijnen met een dubbele plooi worden gemaakt , blijft de plooi zichtbaar tot onderaan het gordijn. Natuurlijk is er meer stof nodig dan bij een enkelvoudige plooi. Deze afwerking biedt een klassieke, elegante en verzorgde stijl. De totale breedte van het gordijn moet ongeveer 2,5 keer de lengte van de gordijnstang zijn. De haakjes aan de achterkant van de plooi zorgen ervoor dat het gordijn aan de rail of de stang kan worden bevestigd. Er zijn twee soorten haakjes verkrijgbaar: synthetische Microflex-haakjes worden in de plooi genaaid en laten toe om de hoogte van het gordijn bij te stellen. metalen inschuifhaakjes worden omgekeerd in de plooinaad geschoven.

DE DRIEDUBBELE PLOOI

Een afwerking die een bijzonder elegante allure geeft met een plooi die zichtbaar blijft tot helemaal onderaan het gordijn. De haakjes aan de achterkant van de plooi zorgen ervoor dat het gordijn aan de rail of de stang kan worden bevestigd. Er zijn twee soorten haakjes verkrijgbaar: synthetische Microflex-haakjes worden in de plooi genaaid en laten toe om de hoogte van het gordijn bij te stellen. metalen inschuifhaakjes worden omgekeerd in de plooinaad geschoven.

DE OMGEKEERDE PLOOI

De ideale keuze voor een elegante en moderne afwerking van uw voorhang. Het is een goede optie om een motief te beklemtonen op voorwaarde dat de positionering van motief en plooi goed wordt berekend.

DE GORDIJNRINGEN

Dit is de klassieke oplossing voor gordijnhoofden. Ze zorgt voor een regelmatige golfbeweging en biedt een moderne en sobere allure en is tegelijk bijzonder gebruiksvriendelijk. De ringen worden meteen aan de stof bevestigd en besparen ruimte wanneer de gordijnen opengeschoven zijn. Standaard is de diameter van een metalen ring 4 cm De totale breedte van het gordijn moet 1,8 keer de lengte van de gordijnstang zijn.

WAVE

De Wave-plooi biedt een perfecte en regelmatige golfbeweging. De plooien worden na elke manipulatie van het gordijn spontaan gevormd. Dit type plooi heeft een moderne en eigentijdse look. De geleiders in de rail zijn met touwtjes verbonden om ervoor te zorgen dat de afstand tussen de plooien altijd wordt behouden.

DE FRONSEN

Een goedkope en chique oplossing voor uw voorhang. Bovenaan het gordijn wordt een galonband ingenaaid waarin de haakjes worden geschoven die vervolgens aan de stang of rail worden bevestigd..

DE WATTEAU-PLOOI

Aangewezen keuze voor vitrage die een eigentijdse afwerking biedt voor uw interieur en zacht en discreet licht doorlaat.

Kies uw stof en ontwerp nu uw raambekleding met behulp van onze online configurator

Onze configurator is beschikbaar op onze website voor alle stoffen bedoeld om gordijnen, voorhangen of stores te maken. De configurator zal u helpen om uw raambekleding te ontwerpen op maat van uw behoefte en inspiratie. Kies gewoon uit de aangeboden mogelijkheden en u ziet meteen het resultaat.

Wenst u advies of een gedetailleerde offerte voor de confectie van gordijnen of stores of een andere realisatie? Kom dan naar een van onze partnerwinkels!

Vind een verkooppunt


Accept

Onze winkel maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We nemen aan dat je akkoord ben als je je navigatie voort te zetten.
Meer informatie?