Isolerend in de winter, ademend in de zomer

In vergelijking met katoenvezels is linnen langer, bestendiger en levendiger. Het is dan ook niet verrassend dat het een van de textielvezels is die al het langst worden gebruikt. De kwaliteit van zijn natuurlijke vezel maakt van linnen een niet-allergene, isolerende stof met uitstekende warmteregulerende eigenschappen. Het wordt breed ingezet in verschillende sectoren, weliswaar voornamelijk in de textielindustrie waar het een groeiend aantal fans heeft die aandacht hebben voor verantwoorde kleding.

De decoratieve passe-partout

Maar ook voor de inkleding van ons interieur wordt er meer dan ooit voor linnen gekozen. Linnen is kenmerkend voor deze tijd, het oogt elegant en uitgerekend de kreukbaarheid valt bijzonder in de smaak. In de keuken wordt zijn bestendigheid bijzonder geapprecieerd voor tafellakens, handdoeken en schorten. In woonkamers kan het evengoed worden gebruikt voor overgordijnen als voor de stoffering van zetels en kussens. Linnen is opvallend slijtvast en staat symbool voor elegantie en goede smaak. De herkomst van de generieke term ‘bedlinnen’ laat zich gemakkelijk raden, want ook in de slaapkamer is het een gemakkelijke stof en wordt de textuur door velen geapprecieerd voor hun beddengoed. Zelfs in vochtigere ruimtes zoals de badkamer kan het worden gebruikt, omdat het vocht absorbeert en bovendien niet vervormt of pluist. Linnen heeft niet alleen een zachte look maar voelt ook zacht aan, het blijft in de mode, en dat overal in huis!

Linnen bij VANO Home Interiors

Linnen maakt deel uit van de VANO Home Interiors collectie en biedt de mogelijkheid om een veelvoud aan producten aan te bieden met de garantie van kwaliteit en comfort. Wij bieden een assortiment van 100% linnen stoffen met meerdere kleuren, variërend van zuiver natuurlijke stoffen tot de meest gekleurde. Ben je op zoek van andere producten? Kies dan voor een mix of een imitatie.