Eeuwenlang heeft het onze interieurs elegant gekleed en toch stevig geworteld in de huidige trend.

Fluweel, luxueus en stralend, is altijd al verleid door zijn natuurlijke glans en door zijn zachtheid en zachte aanraking. Het is deze iconische aanwezigheid in het interieurontwerp die het dat onnavolgbare retro-effect geeft waarbij het soms de glamour van de jaren twintig en soms de pop art van de jaren zestig oproept.

Fluweel, dit fascinerende textiel

Fluweel wordt verkregen door een speciaal weefproces dat kan worden toegepast op elke natuurlijke vezel: katoen, linnen, zijde, wol, linnen ... of synthetisch. Deze techniek geeft het zijn unieke uiterlijk: een matte en gladde kant en de andere wordt gevormd door zeer korte en strakke haartjes die het een zijdezacht en warm uiterlijk geven, ideaal om in te richten.

Fluweel in al zijn vormen

Effen of met een patroon, neutraal of gekleurd, fluweel past zich aan alle stijlen aan. Op de kussens zorgt het voor zachtheid, op de gordijnen voor een gezellige sfeer en op de stoelen geeft het inhoud

Wanneer fluweel zorgt voor een warme sfeer in de woonkamer

Bij het kiezen van een fluwelen fauteuil is het materiaal niet de enige originaliteit. De vorm en stijl van de fauteuil geven de woonkamer een bijzondere dynamiek. Op een bank verleidt fluweel met zijn zachte aanraking en nodigt het uit om lekker te liggen!

Bij de keuze van uw velours fauteuil zijn kleur en vorm uiteraard doorslaggevend. Voor sommige modellen bieden we ook een variatie in de keuze van de kleur van de poten: in hout voor een vleugje Scandinavisfeer, metallics om het idee van luxe te accentueren, of zwart voor meer discretie.

Fluwelen gordijnen: stijl en elegantie, maar niet alleen!

Tijdloos en chic, het fluwelen gordijn brengt glans en geeft een woonkamer een upgrade met zijn cocon-look. Het krijgt een chique en warme uitstraling en verwarmt de sfeer van de kamer door er een knus en gezellig nest van te maken.

Het fluwelen gordijn is ook interessant om te gebruiken vanwege zijn praktische en isolerende redenen. Omdat het fluweel dik is, zal het de kou, het geluid of het licht afsnijden.

Elegantie eenvoudig gemaakt met fluwelen kussens

Speel met de helderheid van fluweel door een toon op toon te creëren op uw bank of combineer uw fluwelen kussens met andere materialen voor een gegarandeerd decoratief effect.

Wanneer chenille stof het fluwelen effect creëert

Vind een indruk van behaaglijk comfort, cocooning maar ook elegantie met een selectie chenillestoffen die perfect passen bij de hedendaagse levensstijl.

De zachte en comfortabele stoelen accentueren nogmaals het idee van luxe. Om onderhoudsredenen is het niet altijd gemakkelijk om ze te associëren met fluweel, dat kwetsbaarder is dan andere materialen. Bepaalde chenillestoffen geven uw interieur hetzelfde knusse en comfortabele effect en zijn tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden.

Wil je nog meer?

Ontdek in foto's onze volledige selectie trendy stoffen om uw interieur elegant aan te kleden. Onze collectie omvat fluwelen stoffen of fluwelen effecten die perfect passen bij al uw projecten.